Vítejte v našem novém eshopu.

KUKUŘIČNÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A ŽAMPIONY

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM A ŽAMPIONY

Vyzkoušejte místo obvyklých těstovin kukuřičné těstoviny. Zjistíte, že jsou stejně dobré ( ba i lepší) 
Od té doby, co jsme je v rámci šetřící bezlepkové diety vyzkoušeli, už se u nás tradiční těstoviny vůbec nevaří. Dokonce i dětem chutnají víc než klasické!

Výborná, rychlá a přirozeně bezlepková večeře nebo oběd. Doba přípravy cca 25-30 minut.

 

Pro 3 osoby potřebujete:
cca 350g bezlepkových kukuřičných vřeten
100g baby špenátu
200g žampionů
1 smetana ke šlehání
3-4 stroužky česneku
100g sýru ( čedar, parmezán, eidam nebo niva - cokoliv máte rádi, ale min. 45% tuku)
100g anglické slaniny nebo šunky ( bez lepku)
olej a přepuštěné máslo
sůl, sušený česnek, kmín
cherry rajčátka na ozdobu

Postup:

Začněte tím, že si dáte vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda začne vařit, přidáme těstoviny a pokračujeme dle návodu na obalu těstovin.
Současně začněte na oleji a přepuštěném másle ( ghí) restovat žampiony. Přidávejte je do pánve postupně, aby se voda, kterou pouštějí stihla postupně odpařovat. Když jsou žampiony orestované, osolte je a ochuťte troškou sušeného česneku a kmínu. Žampiony dáme stranou a uchováme v teple.
Do pánve přidáme slaninu nebo šunku a necháme osmahnout.
Snížíme teplotu a přidáme česnek nasekaný na drobno a necháme prohřát, až začne vonět. Postupně přidáváme špenát , lehce promícháváme. 

Do pánve přidáme smetanu a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a vaříme mírným varem za občasného míchání několik minut, aby se odpařila část vody a omáčka zhoustla. Pánev odstavíme a přidáme sýr nastrouhaný na jemno. Omáčka se sýrem už se nesmí vařit. Jemným mícháním sýr v omáčce rozpustíme. Sýr omáčku zahustí. Sýr také omáčku osolí. Omáčku ochutnejte, případně dosolte nebo dochuťte pepřem, sušeným česnekem nebo lahůdkovým droždím. Použijete-li nivu, není třeba obvykle vůbec dosolovat.
Pokud chcete použít eidam, nikdy do omáček nepoužívejte 30% - v omáčce se úplně nerozpustí a hodně se táhne. Použijte 45% eidam, ten se pěkně v omáčce rozpustí .

Do pánve přidáme těstoviny a žampiony a opatrně promícháme.