Vítejte v našem novém eshopu.

LÍVANEČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Tip na rychlou večeři z toho co dům dal  

 

Pro 2-3 osoby potřebujete:

10 vrchovatých lžic jemných ovesných vloček s klíčky : https://www.jodlouny.cz/vlocky/vlocky-jemne-ovesne-s-klicky-500g-j-o-d/ 

3dcl mléka ( můžete použít i některé rostlinné mléko : https://www.jodlouny.cz/bio-vyrobky/provamel-bio-napoj-ovesny-1l/ )

1-2 lžíce hladké mouky : https://www.jodlouny.cz/bio-mouky/mouka-bio-psenicna-hladka-bila-1kg-bioharmonie/ 

1-2 vejce ( stačí jedno, ale když se dá víc, těsto lépe drží a lépe se obrací).

špetka soli, půlka vanilkového cukru : https://www.jodlouny.cz/sladidla/cukr-vanilkovy-light-50g-natural/  ( nebo lžička medu, javorového sirupu : https://www.jodlouny.cz/bio-vyrobky/sirup-bio-javorovy-grade-a-250ml-bio-nebio/ , agávového sirupu  : https://www.jodlouny.cz/bio-vyrobky/sirup-bio-z-agave-352ml-bio-nebio/ - jak je kdo zvyklý)

špetka soli

marmeláda  : https://www.jodlouny.cz/dzemy-a-marmelady/dzem-st--dalfour-jahoda-284g/ 

šlehačka

Do tohoto receptu nepatří droždí, pokud máte rádi lívanečky více nadýchané, můžete přidat trošku kypřícího prášku - nejlépe bez fosfátů : https://www.jodlouny.cz/prisady-a-pripravky/kyprici-prasek-bez-fosfatu--vinny-kamen--40g/ 


Těsto je málo sladké, proto zdobíme něčím sladkým - v našem případě domácími povidly a marmeládou a neslazenou šlehačkou a čerstvým ovocem.
Postup: Vločky namočíme do mléka a necháme 15-20 minut nasáknout. Poté přidáme ostatní ingredience, zamícháme a smažíme na oblíbeném tuku jako klasické lívanečky. Pokud vaši strávníci nejsou zvyklí na vločky v celku, doporučujeme napoprvé těsto promixovat ponorným mixerem, pak nikdo nepozná, že je to z vloček .
Na fotkách množství z dvojnásobné dávky pro 4 osoby.

Možná je též bezlaktózová varianta, pokud místo mléka použijete některé z rostlinných mlék ( např. ovesné mléko) a rostlinnou šlehačku.