Vítejte v našem novém eshopu.

POHANKA A´ LA HOUBOVÝ KUBA

POHANKA á la houbový kuba
Snadné, rychlé a přirozeně bez lepku. Vegani si maso nahradí uzeným tofu.

Pohanka je nejen zdravá, ale i moc dobrá. Pokud jste jí ještě nezkoušeli, doporučuji tento recept, bude chutnat každému, kdo má rád houbového kubu. Přidejte si česnek nebo uzené maso, podle toho, jak jste zvyklí.


Potřebujete ( pro 4 osoby):
400g tmavé pohanky
2 cibule
1 palice česneku
100g slaniny 
1/2 cukety
3 menší brambory
1 kostka Würzl
žampiony nebo sušené houby
sůl, pepř, kmín, majoránka, 
oblíbený olej 

Postup: 

Cibulku osmahneme pěkně do hněda, přidáme slaninu a pěkně opečeme.  

V mezičase orestujeme žampiony: nejdřív nohy, pak kloboučky. Osolíme, okořeníme kmínem a sušeným česnekem.

Do pánve s cibulkou přidáme cuketu nakrájenou na malinké kostičky, orestujeme a přidáme česnek nakrájený na drobno a na mírném stupni zlehka osmahneme ( česnek má zavonět, ale nesmí zhnědnout, jinak zhořkne). Přidáme brambory nakrájené na malé kostičky.
Pohanku propláchneme studenou teplou vodou a přidáme do hrnce. Okořeníme pepřem, kmínem majoránkou a libečkem.
Přilijeme 3 hrnky vývaru ( pokud nemáme vývar, rozpustíme 1 kostku Würzl). Poměr pohanka : vývar je 1:1,5. Přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut do měkka. Vařením se veškerá voda vyvaří. K pohance přidáme houby, a případně dochutíme solí nebo česnekem. Pokud chcete, můžete přidat uzené maso, uzené tofu nebo jakoukoliv uzeninu dle Vaší chuti.
Promícháme. Vymažeme pekáček a směs do něj urovnáme a dáme na 10-15 minut do trouby zapéct. 

Podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť!