Vítejte v našem novém eshopu.

POLÉVKA Z MUNGO FAZOLEK

POLÉVKA Z FAZOLEK MUNGO

Fazolky Mungo jsou cenným zdrojem bílkovin. Naklíčené fazolky v syrovém stavu chutnají podobně jako čerstvý hrášek. 

Pokud dáváte přednost tepelně upraveným fazolkám, vyzkoušejte tuto polévku.

Budete potřebovat:

1 hrnek fazolek Mungo

1 mrkev

1/4 celeru

3 menší brambory

1 balení čerstvé hlívy

kmín, sůl, olivový olej

vývar ( nebo 1  kostka Würzl)

 

Postup:

Fazole Mungo dáme den dopředu namočit, během té doby 2-3x vodu vyměníme.

Na oleji orestujeme na drobno nakrájený pórek, na drobno nakrájený celer a mrkev. Přidáme hlívu nakrájenou na jemno ( tuhé nožičky přidáme do vývaru v celku, před podáváním je vyndáme). Osolíme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a přivedeme k varu

Přidáme brambory nakrájené na malé kostičky. Vaříme asi 5-10 minut, přidáme zcezené fazolky Mungo a vaříme dalších 5-10 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Na závěr můžeme dosolit neb dochutit prolisovaným česnekem nebo pepřem. Pokud nejsme vegetariáni, můžeme přidat pár koleček pikantní klobásky.