Vítejte v našem novém eshopu.

QUINOA ZAPEČENÁ V PAPRIKOVÉM LUSKU

QUINOA ZAPEČENÁ V PAPRIKOVÉM LUSKU
U nás je největší pochvalou pro kuchařku věta : "To můžeš vařit častěji  " . 
Tahle večeře si tohle ocenění získala, tak věříme, že bude chutnat i vám  .

Doba přípravy cca hodina.
Přirozeně bezlepkové.


Pro 4 osoby budete potřebovat:
200g quinoa bílá
4 červené masité papriky
1/2 cukety
1/4 pórku
2 řapíky celeru
1 lžička Nori vloček
1 Würzl kostka
1 lžička protlaku
1 balení Mozzarella

Množství surovin závisí na tom, jestli bude quinoa jako samostatné jídlo nebo jen jako příloha. 
Množství uvedené v úvodu je pro samostatné jídlo, pokud děláte jen přílohu, vydělte množství 2.

Postup:

Zeleninu nakrájejte na drobno, jak jen dokážete a jak vás bude bavit . Čím menší, tím lepší. Papriky rozpůlíme, vyřízneme jádřinec, ale stopku necháme, aby náplň při pečení nevypadávala.
Quinou namočíme do studené vody alespoň na 15 minut.

Na oleji osmahneme pórek. Pak přidáme řapíkatý celek, papriku a cuketu. Krátce orestujeme. Přidáme quinou, 2 hrnky vývaru, 1 lžičku nori vloček, lžičku rajského protlaku a stroužek česneku. Vaříme asi 15 minut pod pokličkou do měkka. 
Rozkrojenou papriku dáme do trouby na 15 minut na 200°C zapéct ( zatím bez náplně), aby změkla. 

Quinou během vaření občas promícháme. Po 15 mi minutách se voda vyvaří a quinoa je měkká.
Ochutnáme, jestli nepotřebuje dochutit před plněním do paprik.
Už takto samotné je to moc dobré  . 

Po 15 minutách je paprika změklá a pustí šťávu. Tu nevyléváme. Papriky naplníme hotovou směsí a poklademe plátky mozzarelly.
Pokud trocha směsi zbude, naplníme do zapékací mističky a dáme také zapéct.

Pokud budete dělat quinou jako přílohu ke steaku, máme pro vás tip na výbornou rychlou ( a bezlepkovou) pepřovou omáčku:

Pepřová omáčka bez lepku:
Z výpeku na pánvi slijeme olej, nalijeme 33% smetanu ( jen trochu po dně), přidáme lžičku nakládaného zeleného pepře, přivedeme k varu a odstavíme. Pokud jsme neodhadli množství smetany a omáčka je moc tekutá, chvíli provaříme až získá požadovanou hustotu.
Omáčkou přelijeme steaky na talíři  ( v našem případě vepřová panenka prošpikovaná řapíkem celeru).
DOBROU CHUŤ  !